Italiaans ongerief

In heel Italië is één mug die weet hoe-die in een klamboe moet doordringen. En die mug brengt dit jaar zijn (haar?) vakantie door in Castellabate. Om exacter te zijn: in villa poggio al sole. Om nog exacter te zijn: in kamer zes van villa poggio al sole. Het was oorlog vannacht. Na een (bescheiden) slachtpartij,  waarbij drie muggen het leven moesten laten, wel nadat zij zich eerst tegoed hadden gedaan aan mijn bloed, dus zijn ze met een voldaan gevoel gestorven, een nieuwe poging tot slaap ondernomen. Eentje, een onzichtbare, bleef gonzen en zoemen en pesten. Aan mijn kant, om mijn hoofd, rond mijn oren. Uiteindelijk dan toch maar het gevecht met een klamboe aangegaan. Voordat zo’n ding goed strak rond en boven je bed hangt, ben je toch weer een half uur verder, maakt de nacht korter. Na een kwartier was het echt oorlog: die ene klamboe-bestendige mug was door de vijandelijke linies gebroken. De rest van de nacht hebben we samen in de klamboe doorgebracht, want ik kon hem niet vinden. De schade is te overzien, een paar bulten hier en daar. Maar wel een onrustige nacht. Ongerief in Italië zou ik het willen noemen. Net zoals ik geen idee heb waar ik met gebruikte batterijen naartoe moet (ik haal het niet in mijn hoofd om ze bij het gewone huisvuil te doen, dus mee naar huis nemen ?). Net zoals de luiheid van sommige mensen (trouwens best wel veel) die hun zakje met huisvuil/afval consequent tien centimeter naast de daarvoor bestemde container gooien, of –nog mooier- die het zakje met afval aan zomaar een boom hangen. Als ze dat al doen, want op sommige plekken laten ze gewoon hun zooi achter. Viespeuken !! Natuurlijk is meer ongerief: hoe zit het met de kleuren van de electriciteitsdraden, wat is plus en wat is min? Wat een problemen ! De zon schijnt. Elke dag heerlijk eten, buiten, verse vis op de grill. Boekje lezen, beetje de buurt verkennen. Beetje strand. Een caffé in een bar…..wat een problemen. We mogen nog even.

twee reacties

eisema (URL) - 19-08-’04 22:07

ben ook geinteresseerd in die italiaans muggen ;-)

Noud (E-mail ) - 20-08-’04 21:04

Met die muggen dat is een hele strijd. Ik herinner dat Mussolini volgens mij destijds ook met Mosquitos (vliegtuigen) de oorlog dacht te kunnen winnen. Dat is hem niet gelukt en zo zie je dat het goede uiteindelijk altijd overwint. Zou de prachtige film Fahrenheit 9/11 die ik zaterdag aanschouwde er ook voor kunnen zorgen dat GWB geen herkansing krijgt? Dat zouden er meteen twee muggen in één klap gemept worden, nl. GWB weg en de introductie van een oud nieuw wapen in de politieke campagnes. Wat zal Jan Peter het in zijn broek doen als The van Gogh zo’n film in NL zou gaan maken. Ik stop, want anders lijkt het wel een CorLog en dat lijkt teveel op OorLog en dat willen we allemaal niet. Van de andere kant, het is wel lekker om op deze manier van je af te schrijven. Hoor ik daar ginder wat zoemen…
Oh nee, Anja is aan het stofzuigen. Ik ga vlug verder met de afwas.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.