Lijf en leden

Straks gaat het gebeuren. Niet dat het echt nodig is. Hoewel. Op zich ziet alles er zo op het eerste oog nog vrij strak uit, zeker als ik naar anderen om me heen kijk. En nu ik de trouwe strakke Levi's 501 vervangen heb door wat wijdere exemplaren, lijkt het ook beter. Maar toch. Fitness. Deze week een rondje gemaakt langs de Wondere Wereld der Fitness-tempels in mijn woonplaats. Vandaag ga ik aan de slag, sterker nog: zo dadelijk. Het voornemen is: twee keer in de week. Beetje op zo'n lopende band rennen, stukje roeien zonder water en waterkant, beetje buikspieren, beetje sauna, beetje zwemmen. Op de fiets ernaartoe en terug. De afgelopen zes jaar had ik prima smoezen ("geen tijd") om het niet te doen. Maar nu ik wat meer in een diensten-ritme ga draaien, moet er wat meer ruimte zijn. Ik was van plan oud te worden, dus dan moet het lijf wel in conditie blijven. Ik ben benieuwd, ik verheug me op de intake van zo dadelijk.

vijf reacties

Tim (URL) - 14-08-’05 13:17

Zeker als ik naar anderen om me heen kijk? Dat kan nooit bij de omroep zijn. :-)

jan (URL) - 14-08-’05 19:00

Tjezus, hoe veel goddelijker kan dat lichaam nog worden?:-)

marlies (E-mail ) - 15-08-’05 11:30

Louhout, doe nou niet zo moeilijk en doe het simpelste fitnessen wat eris (en het maakt je hoofd nog schoon ook). Drie keer per week. Een uur lopen (niet hard, flink doorstappen). Op x-tijd van huis, na een half uur omdraaien. e hoofd wordt dus leeg, je lijf strak, je leert je stad kennen, je kunt gezelschap meenemen, het kost niks!!!!
liefs

hank (E-mail ) - 16-08-’05 11:00

tja Lout, ik worstel met hetzelde probleem. Ik ben namelijk ook geen 18 meer. Heb dezelfde excuses gebruikt. Maar uiteindelijk toch maar eens wezen kijken. Gelukkig Astrid enthousiast kunnen maken zodat ik niet alleen hoef. We hebben het ongeveer een jaar volgehouden. En, hoewel we er ons elke week weer letterlijk naar toe moesten slepen voelde ik me er goed bij. Elke keer na afloop waren we trots op onszelf: “we zijn weer goed bezig geweest”. Maar, een nieuw excuus dient zich aan: we gaan verhuizen. Dus abonnement opgezegd. Enerzijds ben ik er niet rouwig om; dat gedoe in die kleedkamers en douches in die sportschool…aan de andere kant mis ik het nu al. Maar goed, we hebben hetvolgende bedacht: we gaan in ons nieuwe hutje een “Gym” inrichten! TV’tje erbij. Kunnen we eigen tempo bepalen en eigen douche gebruiken. ik verheug me erop! Zo’n goddelijk lichaam is ook wel weer aantrekkelijk…
En nou maar zien vol te houden. Excuses zijn namelijk altijd in ruime mate voorhanden!!

Au3 (E-mail ) - 16-08-’05 23:00

Ach Lout. Misschien is het wel gewoon je midlife-crisis die parten speelt. Over een x aantal jaar gaat die behoefte om er “goddelijk” uit te zien vanzelf weer over.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.