Geshocked 2

Het opent ook de ogen, zo'n gebeurtenis van gisteren. Vandaag samen teruggegaan. Het dadertje fietste rond om ons op te vangen en zijn deel van de schade te betalen. Vier briefjes van vijf. De rest betaalt zijn maatje zondag. Of zijn moeder ervan weet? Nee en die euro's had hij ook via een smoesje van haar gekregen. Hij wil het zijn moeder niet vertellen, want dan krijgt hij problemen. Moraalridders als we soms zijn eisen we van hem dat-ie het thuis vertelt. Wij laten het in elk geval nog weten aan zijn broer en moeder. Dan op zoek naar de andere medeplichtige. Kleine straatjes, veel mensen op straat, van allerlei soorten. Hier en daar troosteloos. We sporen de moeder van het andere jongetje op. Een Bosnische Roma, twaalf jaar geleden gevlucht, draagt sporen van de oorlog met zich mee, zegt ze. Getrouwd met een Franse Joegoslaaf die werkloos is. Zelf heeft ze ook geen werk. Vijf kleine kinderen die worden erbij geroepen. Eentje wordt naar binnen gestuurd als moeder hoort dat hij geslagen heeft. De anderen weten van niks, maar vinden uiteindelijk wel in een bosje de DVD die nog kwijt was. Van het verhaal klopt niks. We weten niet meer wie nu de waarheid spreekt. We worden belazerd waar we bij staan. Maar wat een troosteloosheid. We hebben het nu zelf opgelost, zonder politie. Is dat de weg ? Ik denk daar al uren over na en weet het niet. We hebben hen wel laten zien dat we niet onze schouders ophalen en we hebben zowaar het gevoel dat we een zo'n mannetje ook wat meer duidelijk hebben kunnen maken, maar of het beklijft ?

vijf reacties

Chantal (URL) - 07-10-’05 10:29

Ik hoop alleen maar dat er iets van deze actie blijft hangen. Het zou bijna een verhaal zijn voor Hart van Nederland…… ik denk dat je er goed aan hebt gedaan het niet op zijn beloop te laten en je hebt ook netjes gehandeld zonder politie…… heel goed van jullie. Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben.

Tim (URL) - 07-10-’05 21:46

Ik denk dat ik zelf naar de politie was gegaan. Maar of dat veel had uitgemaakt?

jan (URL) - 09-10-’05 15:06

Je hebt er goed aan gedaan.

Ria - 10-10-’05 23:19

Zo Lout, ik ben ook eens op jouw weblog geweest. En dan meteen zo’n naar verhaal. Hoe is het nu met Max? En waarom zijn jullie niet naar de politie gegaan? Morgen is misschien weer iemand anders het slachtoffer van deze kleine crimineeltjes. Daar moet toch meer gebeuren dan alleen een reprimande van een geschokte vader, lijkt me.
Liefs, Ria

BBW (E-mail ) - 15-10-’05 23:20

Geshocked (3)
Gaat ie op va©(k)antie zonder afmelding. Hoe moet ‘t nou verder met ons; wéér ‘n hele week zonder….. :,( . Maaaarrrrr; voor nu ‘HAVE FUN’ en arrive je-weet-wel;-)

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.