Zomertijd

Ik geef het op. Zomertijd. Wintertijd. Hele volksstammen hebben geprobeerd mij uit te leggen hoe het werkt. Tot ruzie toe. Ik weet het nog niet: moet-ie nou vooruit of achteruit en waarom ? Vanmorgen in alle rust en stilte op mijn eentje mijn mooie Philip Starck-klokkie verzet. Dat ging snel dit keer. Uren later kwam ik tot de ontdekking dat ik het verkeerd gedaan had. Weer ! Vervolgens aanhoudend geprobeerd om hem weer goed te krijgen. Lukt niet. Ik laat het nu zo. Mijn Starck gaat nu de kast in en komt er weer uit als de zomertijd ingaat. De winter doe ik het met mijn mechanische Raketa die ik ooit in de vorige eeuw illegaal kocht op het Rode PLein in Moskou. Jawel, die doet het nog steeds, als ik hem maar elke twee dagen opdraai. Wablief? Opdraaien, ja vroeger draaide je horloges op.

vier reacties

Anne-Lise (URL) - 30-10-’05 21:39

“In the fall the clock falls an hour backwards, in the spring it springs an hour forwards.” Ik ben er ook een kruk in, maar met dit ezelsbruggetje erbij is het nooit meer fout gegaan.

sjefke (E-mail ) - 30-10-’05 22:10

Wintertijd: Je wint-er tijd mee.

Au3 - 31-10-’05 14:36

Nog eentje dan. In het Voorjaar gaat de klok Vooruit. Nu moet het toch lukken, Lout ;-)
Je hebt nog tot 26 maart om het onder de knie te krijgen want dan gaat de zomertijd weer in.

Chantal (URL) - 01-11-’05 10:28

Ik heb nog zo’n horloge liggen, echt nostalgie, helaas doet hij het niet meer……

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.