Kerstpaketten vs Voedselhulp

'En hoe weet ik nou dat de pakketten die ik jou geef, ook goed terecht komen?" Was mijn vraag. De gevulde donkere Medemens keek mij diep aan. "Kijk in mijn ogen...geloof jij of geloof jij niet? Als jij niet gelooft dan moet je ze niet aan mij geven." Ik behoor -God, Fortuna en mijzelf zij dank- al mijn werkend leven lang tot de categorie die genoeg of meer dan genoeg verdiend. Daarom voel ik me altijd een beetje ongemakkelijk als ik met een kerstpakket, tegen het eind van het jaar, naar huis ga. Ik heb alles al. En als ik het niet heb en ik wil het ècht graag, dan komt het er ook wel. Kerstpakketten....ik had het mijne en nog een paar van vorig jaar, die nog rondzworven, meegenomen. Met de gedachte dat ik er iemand blij mee kan maken. Het is gelukt, in de stad stuitte ik op een busje waar voedselhulp op stond. Drie donkere mannen sjouwden dozen van het busje een kerkje in. Of ik hen een plezier kon doen met een paar paketten? Ze reden direct achter me aan en laadden met plezier de pakketten in hun busje, want morgen is de grote uitdeeldag. Schrijf ik dit op omdat ik graag wil dat iedereen weet hoe hartverwarmend sociaal ik wel niet ben? Misschien ook, maar vooral omdat ik me steeds, nog steeds en steeds opnieuw ongelofelijk boos maak dat er in dit land dat zwelgt in weelde en luxe, nog steeds mensen zijn die niks hebben, niks krijgen en dus ook tot niks worden. Fijne Kerstdagen allemaal !

drie reacties

Au3 - 22-12-’05 22:57

Tja. Suggereer je dat de overheid deze mensen in de watten moet leggen? Wie mag dat dan uiteindelijk gaan betalen? Met zo`n houding maak je een samenleving ziek. Sinds wanneer krijg je iets voor niets in dit leven? Als je niets wilt, krijg je niets en zal je ook niets worden. Daar zal zelfs jouw kerstpakket niets aan veranderen.

Au3-2 - 22-12-’05 23:07

Mijn kerstpakket staat nog bij P&O. Geef die ook maar mee.

Chantal (URL) - 23-12-’05 10:15

Ik deel je mening dat het in en in triest is dat er in ons zgn. rijke landje nog steeds mensen leven die deze hulp nodig hebben. Wel mooi is dat er gelukkig nog anderen zijn die zorgen dat zij de hulp krijgen en dus ook een beetje kerst kunnen vieren, hoe bescheiden ook.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.