Klaar!!!

We zijn klaar!! Althans in Suriname. Twee dagen gedraaid op Sorgvliet, een voormalige koffie-plantage, in en om een heel bijzondere directeurswoning. Daar hebben we de gastvrijheid genoten van de Nederlandse familie Koenraadt -twee voormalige Brabo's- die daar al sinds jaar en dag wonen en werken. Het zal je maar gebeuren: twee dagen zo'n ploeg van een man of twintig in je huis, plus een halve dag nog eens tien journalisten van alle media hier erbij, plus een traditionele dans- en muziekgroep van een man of dertig. Onze gastvrouw en gastheer hebben er ook van genoten. We hadden een lastige laatste dag. Regen, regen, regen. "Wit aleng"  noemen ze dat hier: witte regen. De hele dag regen, omdat het weer uit de richting van Brazili"e kwam. Wat we moesten doen, kon alleen maar tussendoor. Het kostte moeite, maar het is gelukt. En we hadden bezoek van de Surinaamse media: kranten, televisiezenders, radiozenders. Leuk om dat een keer van de andere kant te zien en te doen. Vanavond zijn medeproducent Jeroen en ik te gast in een live talkshow op televisie hier. Dan nog de " wrap-party"  het eind feestje bij onze steun en toeverlaat The Back Lot, van Hennah Draaibaar en Eddy Wijngaarde. De vluchten voor morgen zijn al gereconfirmed. Op naar huis. We hebben 26 banden vol gedraaid, 13 uur materiaal. Mooi materiaal. Ontroerende momenten! Interessante mensen. We gaan nu verder met opnamen in Nederland en met de montage. We zijn klaar, maar er is nog veel te doen ! Suriname, bedankt voor alles!  We gaan er iets moois van maken en komen het hier vertonen.

Eén reactie

Jozef Vuerinckx (E-mail ) (URL) - 04-03-’08 20:58

Met bijzondere vreugde heb ik per toeval kennis gemaakt met het feit dat jullie een film aan het maken bent van het leven van Peerke Donders.Wij gaan nu voor de zevende maal naar Batavia met onze reisclub.Natuurlijk steeds wisselende deelnemers.Wij hebben goede banden met het indianendorp Donderskamp. Ik veronderstel dat deze naam toch ook iets te maken heeft met de naam Donders.Wij steunen dit dorp door mee te helpen aan de inrichting van hun nieuwe kerk, we hebben de school voorzien van electriciteit enz.Wij zijn uit de streek van Leuven in Belgie. Wij zijn echte bewonderaars van Peerke Donders.
Graag komen wij in het bezit van deze film.Of kunnen wij niet eeens een bezoek brengen aan Tilburg om alles te weten te komen van Peerke Donders.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.