Reunie

Ik ben niet zo van de reunieën. Ben meer van het nu en de toekomst in plaats van het verleden. Tenminste dat dacht ik. Afgelopen weekeinde op mijn oude kostschool in Eindhoven geweest. Waar veel mensen van middelbare leeftijd zich verzameld hadden. Ook mijn jaargangen, die er overigens opmerkelijk jong uitzien en zagen. Het is een hartverwarmend en ontroerend fenomeen. Mensen die elkaar zo'n veertig jaar niet meer hebben gezien knopen gesprekken aan alsof ze elkaar nooit uit het oog verloren hebben. Oude liefdes, oude vriendschappen schitteren weer even. Een traantje hier en daar. De ene helpt de ander met het ophalen van herinneringen. De mensen die toen leuk waren blijken dat nu nog te zijn. Toen al: vooruitziende blikken en mensenkennis. Ze zijn allemaal goed terecht gekomen, hebben allemaal het een en ander meegemaakt. Het is indrukwekkend om dat te mogen delen en om vast te stellen dat dat wat er was, er eigenlijk nog steeds is. Dat al die levens gewoon doorgegaan zijn, ieder op zijn of haar eigen plek. Op zich allemaal niks nieuws, maar op zo'n bijeenkomst en daarna voel je dat echt. Vooruit, nog één traantje wegpinken en dan weer gewoon aan het werk.

Eén reactie

Jeroen Hensen (E-mail ) (URL) - 18-05-’09 10:11

Beste Lout.
Ik ben een van die nog jong uitziende mensen :-). Ik heb ook genoten en heb gezien en gehoord hoe de klasgenoten in 40 jaren gevaren zijn. Het is opvallend dat er nog genoeg mensen zijn die het leuk vinden om nog eens achterom te kijken en laten zien wat ze geleerd hebben en wat ze van hun leven gemaakt hebben. Het is leuk om de verschillen en overeenkomsten van mijn oude klasgenoten of kostschoolgenoten te zien en welke invloed dat dit heeft gehad op wie ik nu ben. Daarom is het indrukwekkend om dit mee te maken en naar herinneringen te kijken die wel of niet goed zijn en waar nu om gelachen kan worden. Omdat ik Aalstenaar was in die tijd, ken ik een aantal mensen via via al uit de periode van de lagere school dus al bijna 50 jaar. Heel byzonder om te zien en te voelen hoe warm de ontmoetingen waren op zaterdag.
Met een groet

Jeroen Hensen

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.