Onverwachte vrienden

Onverwachte vrienden

(Door Lout Donders)

 Moraalridder. Zo voel ik me soms wel als ik ga zitten voor het maandelijkse stukje voor onze prachtige Buurtkrant. Moraalridder met een vingertje. Want er valt altijd wel iets te mopperen. Als het niet tegen de gemeente is, dan wel tegen de mensen die Moerenburg bevuilen met hun afval. Als die een keer niet het haasje zijn, zijn het wel de stratenmakers die te beroerd zijn om de derde tegel die ook scheef ligt, recht te leggen omdat dat niet op hun opdrachtbriefje staat. En als die een keer niet het probleem zijn, is het wel het verkeer in de wijk. Of zo.

Een nieuw seizoen, nieuwe ronde, nieuwe prijzen. Dit keer maar eens een positieve bril op. Er komen nog buurtkranten genoeg om van koers te veranderen als dat nodig mocht zijn.

Positief: we hebben een nieuw buurtcafé. Tejo (ja: Tejo, niet Theo) is pensionado geworden na vele tientallen jaren Zomerlust. Tejo gaat, Gijs komt. Gijs heeft leuke plannen en komt uit de buurt. Is dat leuk of is dat leuk?

Positief: op sommige plekjes in Moerenburg is al te zien dat er gewerkt wordt aan de toekomst. Nieuwe wilgen, nieuwe aanplant.

Positief: het eerste stuk van een nieuw pad langs het kanaal is zomaar uitgerold door een asfaltmachine, kan straks best leuk worden als de bouwvakkers van de Werf weg zijn.

Positief: het was een stuk rustiger met het verkeer in de JPC, vanwege de brug. Hulde, drie maal hulde aan de vrachtwagenchauffeur die de fietsbrug er bijna uit heeft gereden. Kijk, in principe ben ik tegen het kapot maken van spullen. Zeker van spullen van anderen of van ons allemaal, zoals een brug. Maar ook principes kunnen een andere kant hebben. De vrachtwagen die de brug een paar centimeter verplaatst heeft, heeft er wel voor gezorgd dat de weg langs het kanaal moest worden afgesloten voor doorgaand verkeer. En aangezien bij de gemeente blijkbaar verordonneerd is dat de reparatie best wel even kan wachten, lag hij er maanden kapot bij. Gevolg: dicht voor auto’s. Hoera, hoera!

Geen auto’s meer die bij het zien van enige vertraging op de Ringbaan of de Bosscheweg de sluiproute nemen. Vrachtwagenchauffeur: duizendmaal dank. Als ik je adres krijg, stuur ik een kaartje. Zomaar een onverwachte vriend erbij. Ik weet niet hoever de reparatie is als dit stukje verschijnt, maar met terugwerkende kracht zou ik wil zeggen: gemeente, doe maar rustig aan. Wij hebben keine Eile.

De verkeersafwikkeling vanwege de nieuwkomers in De Werf is nog steeds niet duidelijk. De kapotte brug heeft wel al keihard laten zien dat het voor de verkeersdruk in de wijk prima is, als het doorgaand verkeer verjaagd wordt. Met borden, met eenrichtingsverkeer, maar het beste met een kapotte brug. Soms is het leven simpel.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.