Opening Poëzieroute op het Oventje op zondag 22 augustus 2010

‘Wie hier vertrok kwam er zelden vandaan’

Het bestuur van buurtvereniging ’t Oventje is begin dit jaar benaderd door enkele initiatiefnemers om een poëzieroute te ontwikkelen voor het Oventje. Het idee voor deze route is ontstaan bij de Udense stadsdichter en uitgever Maarten van den Elzen. Hij heeft in het verleden de gedichten uitgegeven van de dichter Eddie Besselsen, die in de jaren zeventig op het Oventje woonde en daar inspiratie vond voor zijn werk.

Maarten van den Elzen, bezig met een aantal poëzieroutes in Brabant, onder meer in Sint-Michielsgestel, Schijndel en Deurne, heeft het idee opgevat om ook het Oventje op te nemen in deze reeks. Hij benaderde oud-Oventjenaar Noud Cornelissen, schrijver van twee boeken over deze buurtschap. Als buurtvereniging werden we erbij betrokken en zoals dat op het Oventje gaat, wil ieder graag zijn bijdrage leveren.

Er komen op zeven plekken gedichten op kunststof panelen, die samen een route vormen. Er wordt een ‘wandelgids’ gemaakt, waarin de gedichten zijn opgenomen met aanvullende informatie over het Oventje. Naast werk van Eddie Besselsen zal ook een gedicht worden opgenomen van Marie Cornelissen-Van Walbeek. Zij woonde tot haar dood in 1999 op de Boekelsedijk. Haar gedicht krijgt een speciale plaats bij de kapel die enkele jaren geleden op het Achter-Oventje werd gebouwd. Kunstenares José Heerkens heeft enkele werken beschikbaar gesteld ter illustratie van het boekje.

Eén reactie

Noud Cornelissen - 22-08-’10 23:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.