Kalebaskreek

Kalebaskreek, zo heet de nerzetting aan de Coppenamerivier waar we vandaag opnamen maakten. Met een decor van de groenste begroeing die ik ooit van mijn leven heb gezien. Destijds liet Peerke Donders zich daarheen peddelen om de "inheemsen"  te bezoeken. Nu komt peter Esteban Kross er met regelmaat. De inheemsen wonen er nog steeds, het zijn van oudsher indianen. Een strook parallel aan de rivier met kleine houten huisjes en een schooltje. Iets meer dan honderd inwoners, onder de bezielende leiding van een dorpshoofd (" waarnemend dorpshoofd, de mensen hebben mij al voorgedragen, ik wacht nu nog op de bevestiging van president Venetiaan" ) We hebben er prachtige opnamen gemaakt waaroer ik hier nu niks ga zeggen. Hetzelfde geldt voor de opnamen die we gisteren op Batavia maakten. Het gaat mooi worden! En dat komt door een geweldige ploeg mensen. Iedereen weet wat hij/zij doen moet. Er wordt kei- en keihard gewerkt. Ik ben er trots op. Op de set wordt hard gewerkt en op de achtergrond ploeteren anderen weer door voor de volgende dag, zowel hier als in Son, bij Veldkamp Produkties. Het is elke dag spannend, elke dag pinkt er wel iemand een traantje weg omdat er zulke mooie dingen gebeuren.

Eén reactie

Pim de Bekker (E-mail ) - 10-03-’08 22:10

Mijn neef Peter de Bekker attendeerde me op jouw project. Omdat ikzelf ook sinds jaar en dag actief ben voor en in Suriname en met name de PAS (Pater Ahlbrinck Stichting) ondersteun, reageer ik bij deze op je website/log. Voor de goede orde: ik ben een neef van bisschop Wim de Bekker, die jullie naar ik aanneem ook ontmoet en gesproken hebben. Ikzelf ben het afgelopen jaar 2 keer in Kalebaskreek en Batavia geweest ivm sociale projecten daar. Desgewenst kan ik daar nog meer over vertellen. Mvg Pim de Bekker, Grubbenvorst

PS Ken je mr Jan Donders uit Nijmegen?

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.