Vreeman Road Show (1)

Sommige dingen doe ze toch wel heel goed in onze stad. Ruud Vreeman is sinds een weekje burgemeester alhier, als opvolger van de bij zijn leven al legendarische Johan Stekelenburg. Vanmiddag was Vreeman in Tilburgs trots 013, voor een soort talkshow. Tilburg kon kennismaken met de nieuwe burgemeester, de nieuwe burgemeester kon een beetje ruiken aan Vreeman. Een band, met Vreemans lievelingsmuziek (jaren zestig, Buddy Holly en zo), een koor met het Tilburgs volkslied. Vreeman geïnteviewd door twee vaardige collega's van het Brabants Dagblad. Een leuke manier om binnen te komen. Ja, Vreeman heeft al een beetje rondgekeken in de stad, met de fiets door Broekhoven, met twee wijkagenten. "Zo onveilig is het daar nou ook weer niet," reageerde presentator Rob Oostelbosch.

Vreeman heeft iets met allochtonen. In dit verband roemde hij de "onverschillige tolerantie" tegenover of met allochtonen in zijn voormalige gemeente Zaanstad. "Onverschillige tolerantie...."  mooi om even over na te denken. Hij legde uit: "Gewoon van elkaar accepteren dat we er zijn, Turkse mensen, Marokkaanse mensen, Nederlanders....en af en toe op klein niveau dingen organiseren waardoor mensen elkaar leren kennen en begrijpen. "Onverschillige tolerantie........niet te zwaarmoedig allemaal..."

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.