Verduistering

Mevrouw Doortje van Poppel-Schellens uit Valkenswaard is een vrouw naar mijn hart. Doortje -ik ben maar zo vrij om Doortje te zeggen, want zo ondertekent zij- schrijft haar opwinding en verontwaardiging vandaag van zich af in een ingezonden brief in NRCHandelsblad. Doortjes klomp brak, zo schrijft zij. Waarom? Omdat de opbrengst van de snuisterijen van oud-minister -zelf noemde hij zich liever "staatsman"- Joseph Luns naar de familiale erfgenamen gaat. Het ging om sabels, een borstbeeld van Zijne Excellentie zelf en nog veel meer prullaria. Het bracht 170.000 euri op. Voor de nabestaanden en/of efgenamen dus. Terwijl, zo schrijft Doortje van Poppel, hij die spullen allemaal heeft gekregen omdat hij Nederland vertegenwoordigde als minister van buitenlandse zaken. "Immers, giften aan ambtenaren, bestuurders en hoogwaardigheidsbekleders worden niet gedaan vanwege hun blauwe ogen, maar in de verwachting er iets voor terug te krijgen. Dat is nu een strafbaar feit, een ambtsmisdrijf, strafbaar gesteld in artikel 363 Wetboek van Strafrecht. " Dus vindt Doortje van Poppel uit Valkenswaard dat de opbrengst aan de staat ten goede moet komen. Aan de gemeenschap dus, aan ons eigenlijk. "Zo niet, dan moet er alsnog vervolging komen van hen die deze 170.000 euro in het handje krijgen. Er zijn nogal wat bestuurders en ambtenaren voor heel wat minder vervolgd."  Doortje, zèt 'm op! Nu doorbijten ! Wie A zegt.....! Doe aangifte bij de politie in Valkenswaard ! Kijken wat er gebeurt.

PS In de brievenrubriek wordt Doortje "Van Popel" genoemd. Ik twijfelde al: die bestaat niet. Van Poppel....voor de kenners...er was toch iets met een oud-wethouder van Poppel uit Valkenswaard die later als burgemeester het veld moest ruimen. Zou Doortje....

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.