Stilte

Gesprek: Wat doen we jongens ? Drie minuten stilte, woensdag? Wat? Stilte op de radio ? Moeten  we dat wel doen ? Ik hoor weleens dingen waarvan ik denk 'stilte zou hier ook mooi geweest zijn'. Ha, ha, maar wat doen we nou.  Stil, een ANPtje, Hilversum heeft wat besloten:

Radiozenders niet drie minuten, maar één minuut stil

    
HILVERSUM (ANP) - Publieke, commerciële en regionale radiozenders in Nederland geven woensdag gevolg aan de oproep stil te staan bij de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Ze zijn niet drie minuten stil, waartoe is opgeroepen, maar zwijgen één minuut. Dit omdat drie minuten voor een medium als radio wel heel erg lang is, legt J. Westerhof, zendercoördinator van Radio 1 en 747 AM, dinsdag uit.   ,,Wij zijn doorgaans heel terughoudend met het houden van een minuut stilte op de zender'', aldus Westerhof. ,,Dit vanuit de filosofie dat wij denken dat de luisteraar er het beste mee gediend is als wij onze mond opentrekken. Maar de impact van deze ramp is zo groot dat we gevolg geven aan de oproep. Drie minuten vinden we te lang, want dan denken mensen dat hun toestel kapot is. Op de publieke zenders beginnen we daarom na één minuut stilte met een nieuwsbulletin.''

twee reacties

jan (URL) - 04-01-’05 16:59
Tim (URL) - 04-01-’05 19:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.