Eindelijk compact, nu de bierdoppen nog...

Al mijn hele leven, nou ja bijna mijn hele leven, vraag ik mij twee dingen af: waarom zijn de kranten zo groot in Nederland en waarom hebben bierflesjes geen schroefdoppen ? In mijn krantentijd heb ik daar verschillende keren over geschreven, elke keer als ik weer eens in een buitenland was geweest, waar ik makkelijk bierflesjes openkreeg en met één hand de krant kon lezen. Achterlijk land, wij.

In de bierdoppen zit nog steeds geen beweging, althans ik heb op dat gebied niks waargenomen. Maar in de kranten wel. Het Parool doet het al een poosje op halfformaat en is daardoor alleen maar leuker geworden. En morgen -spannend- gaat de beste krant van Nederland over op "compact". Trouw noemt zichzelf "misschien wel de beste krant van Nederland", maar dat misschien mag er van mij vanaf. Komop jongens en meisjes van Trouw: als je de beste bent, moet je dat vooral ook zelf roepen!

Morgen gaat dus de beste krant van Nederland over op het beste formaat dat een krant kan hebben. Ik hoop zò dat het een succes wordt, want het is voor Trouw erop of eronder. De geldwolven van PCM draaien elke krant onverbiddeloos de nek om als-ie niet rendeert en Trouw zit al erg lang in de gevarenzône. Vandaag hangt een gewaagde reclame van Trouw in Amsterdam. Voor de jongeren: in 1967 zat een dame (Phil Bloom) op de televisie (VPRO) een krant te lezen. Op een bepaald moment liet ze de krant zakken en zat ze daar helemaal bloot. De krant was Trouw (christelijker kon toen niet). Ik was 13 en keek mijn ogen uit...

Eén reactie

jan (URL) - 04-02-’05 13:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.