Astroturfing

Anti Astroturfing

Ja, je ziet het goed: Astroturfing.
Niets is meer veilig!
Wantrouw elke weblog!
NRC Next (het levende bewijs dat er wel plaats is voor leuke kranten) meldt het vanmorgen: er wordt gerommeld. Niets is wat het lijkt. Bedrijven en overheden gebruiken weblogs voor pr-campagnes. Zo bleek een weblog over een Grandma in Iraq (die blij was met de Amerikanen aldaar) geschreven te worden door een pr medewerker van het Pentagon. En Wal-Mart maakte zelf een website (Working Families for Wall-Mart) die lovend vertelde over de geweldige arbeidsomstandigheden bij 's werelds grootste supermarkt concern.
De Australische bloggers Paull Young en Trevor Cook hebben er een website over gemaakt. Dus: opgelet ! Schrijvers van weblogs zijn hele andere mensen. Wie zou er eigenlijk achter Alice the Malice zitten, of Hoofzaak? En wie zit er achter de blog van Jan Marijnissen of...? Vul maar in. Puur Kaat schijnt gespronored te zijn door de foto-industrie. Van stroomopwaarts schijnen de waterschappen meer te weten. Vitamine T?? Weet jij het, weet ik het.
"En Donlog dan?"hoor ik je denken.
Ach, ik lees vandaag pas iets over astroturfing, dus ik wist van niks. Tenzij ik natuurlijk zonder dat ik het weet door een andere hand gestuurd wordt, maar dat geloof ik eigenlijk niet zo....mezelf kennende...

vier reacties

Alice (URL) - 31-07-’06 15:33
peer (URL) - 31-07-’06 20:20
René (URL) - 01-08-’06 12:50
jan (URL) - 03-08-’06 16:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.