Tik

Het is me nog nooit zo overkomen en ik zit toch al ff in het vak. De redactie draaide vandaag op volle toeren. Wat binnenkwam als "een moord in Hoogerheide" ontwikkelde zich in korte tijd tot een drama dat zijn weerga niet kent. Iedereen doet zijn journalistieke werk. Een geoliede machine. Snelle beslissingen nemen. Goeie mensen die weten wat ze moeten doen. Extra uitzendingen op radio en televisie, nog snellere updates op internet en teletekst. Nieuws druppelt binnen. En op een bepaald moment is het verhaal duidelijk.
Een kind, veilig op school, is neergestoken door een man die -waarom weet niemand- in die school rondliep met een mes. Je zit er middenin en tegelijk speelt het zich ver van je af.
Maar plotseling kreeg ik een tik vandaag. Het werd geprojecteerd op de binnenkant van mijn voorhoofd: kind, gang, school, even uit de klas, alleen op een gang, man, mes.
Een halve minuut was ik even verdoofd, zag mijn kind toen-ie negen was op zijn school...zijn veilige school.
Maar de verdoving loste snel op, we moesten verder...nieuwe ontwikkelingen, nieuwe beslissingen, het nieuws gaat verder.

Eén reactie

Minkita (URL) - 05-12-’06 20:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.