Peerke the Movie (1)

Boeken genoeg over Peerke Donders

Voor het eerst iets meer over De Film waarmee ik bezig ben. Waarom nu pas? Omdat de zakelijke afspraken nu op een haar na gevild zijn en we de publiciteit in gaan. De lezers van deze blog krijgen de komende tijd een exclusief kijkje in onze film-keuken: 'the makin of' zeg maar.
"Waarom wil je deze film maken," vroeg C., mijn goede vriend, bijna buurman en redacteur van onze buurtkrant mij afgelopen week tijdens een genadeloos diepte-interview dat hij met mij had. "En- is- ie familie eigenlijk?"
Laten we met dat laatste beginnen.
Ja, we zijn familie. Ver weg, maar toch.
Het begon (waarschijnlijk) begin 1300 bij een boer in Oisterwijk die Jan de Beer van Belver heette. Die familie de Beer van Belver en later de Beer, die boerde, ploegde en legde generaties lang ijverig voort. We landen bij "Antonis Cornelis Hendrick de Beer ook genaamd sBeren 'die men noemt Munster' overleden tussen 29 mei 1625 en 29 oktober 1625, landbouwer.
Hoogstwaarschijnlijk is hij tevens de "Anthonis Donders" die in een gerechterlijk protocol van 28 juli 1625 wordt genoemd. Zijn zonen krijgen in elk geval de bijnaam DONDERS, waarschijnlijk omdat ze vrij aanwezig waren: Donderse jongens.
Eén van die zonen was Gijsbert Antonis Cornelis Hendrick (geboren na 1653). Dat is mijn voorvader.
Een andere zoon heette Peter Antonis Cornelis Hendrick, overleden in het jaar 1655 in Tilburg. Welnu, die Peter is de voorvader van Peerke Donders. Bent u er nog ?!?!
Dus we hebben samen dezelfde voorvader: Anthonis, de vader van Peter en Gijsbert. Voor mij geldt dat elf generaties terug, voor Petrus Donders waren 't acht generaties. Zijn we dan familie? Dacht het wel toch ?
Waarom ik die film wil gaan maken? Dat doen we een volgende keer.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.