Primeur in Tilburg: Jeeeeeezus!

Mijn stad heeft de primeur dit jaar. Waar de hele wereld wacht op 25 december is in Tilburg het Kindeke Jezus al ter aard gekomen. Ja ik zag het goed. Op de Heuvel, het lelijkste stadsplein van het westelijk halfrond (op dat van Eindhoven na), staat met de rug tegen de fietsenstalling en blik op een paar kroegen, de gemeentelijke kerststal. Onder toezicht van niemand minder dan Koning Willem II zelf.
En wat zie je daar op 12 december? Jawel, Maria heeft Jezus al op schoot. Dertien dagen te vroeg! Nog net geen couveusekindje vanwege een te vroege geboorte. Ik weet 't. In Nederland doen we daar niet zo moeilijk over. Bij ons thuis kwam de stal met stro, Kindje èn Drie Koningen ook in één keer op het dressoir. Maar er klopt niks van. In ons qua nationaliteiten gemixte gezin wordt de kerstgroep neergezet zònder Kindje Jezus. Die landt pas in de nacht van 24 op 25 december in de kribbe. En de Drie Koningen staan nu in een hoekje en doen elke dag een paar stapjes, zodat ze op 6 januari (Ja op 6 januari pas!)perfect getimed aankomen bij de stal. En geen dag eerder ! Anders zou Kindje Jezus toch zeggen: "Caspar, Melchior, Balthasar, gullie zèt 'r vruug bè..".
Tilburg, je bent te te vroeg, maar we kunnen het kindje nu niet meer terug in de moederschoot stoppen....

Jezus te vroeg in Tilburg

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.