Inburgeren (1)

Mijn lief gaat zich bemoeien met inburgeren. Van andere mensen dan hè. Want zelf is zelf is ze als ervaringsdeskundige al flink ingeburgerd. De overheid vindt dat mensen die niet van hier zijn, moeten inburgeren. Vervolgens is er nauwelijks geld om dat door professionele mensen te laten doen en dus zoeken ze daar vrijwilligers voor. Zo werd ik onlangs in Tilburg-Noord van mijn sokken gereden door een mooie Somalische die fietsles kreeg van een fors uitgevallen Tilburgse vrijwilligster: "Veur oe kèèèke" riep ze nog! Maar 't was te laat. De botsing geschiedde en ik moest de Somalische oprapen en op haar fiets zetten. En dan te bedenken dat ze van haar geloof helemaal niet door andere mannen aangeraakt mag worden. Maar dit keer was het o.k., anders was ze nooit op die fiets gekomen. Over inburgeren gesproken!
Maar goed, mijn lief gaat dus ook buitenlanders helpen te aarden in Nederland. Ben benieuwd hoe dat gaat. Want je blijft je verbazen denk ik.
Voorbeelden?
Vraagt de inburgeraar: wat is een grondgebonden woning? Ja, dat staat op een heleboel borden bij nieuwbouwprojecten.
Of, vraagt de inburgeraar: Waarom heet tomatensap in Nederland 'Appelsientje''? Net als tomaten-groentensap trouwens en allerlei andere sapjes. Altijd 'Appelsientje'. Snap jij 't?

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.