Header

Vroeg laatst iemand: wat betekenen die foto's in jouw header op jouw blog eigenlijk? Voor de leken: dat zijn de fotootjes bovenaan de blog. Ze zijn pas een beetje vernieuwd.
Welnu, de meest linkse is van het Kindermonument van Kamp Vught. Ik ben daar lang bij betrokken geweest als bestuurslid van de Vrienden van Kamp Vught . Het zeer indrukwekkende monument herinnert aan de transporten door de Nazi's van Vught naar Duitsland. Als ik er ben, raakt me elke keer nog tot in het diepst van mijn ziel. Ook omdat ik nogal wat mensen ken die een relatie hebben met de kinderen van wie de namen op het monument staan.
Nummer twee is de olijfboom op het terras van ons huis in Italië, gezien vanuit de hangmat. Geen woorden meer nodig.
Nummer drie zijn de heerlijkheden die je kunt kopen op de markt in Santa Maria di Castellabate, waar ons huis staat.
Nummer vier heb ik ooit in Napels gemaakt. Een foto met grote symbolische waarde voor mij: zo'n rij vogels en eentje vliegt weg. Naar iets leuks? Naar iets lekkers? Op de vlucht? Kort afscheid of per sempre?
En de laatste: wie kent 'm niet? Peerke Donders. De man over wie ik een film aan het maken ben en die mij op een aantal vlakken steeds meer fascineert.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.