Tweede leven voor Café Zomerlust

Café Zomerlust begint aan een tweede leven

Als kind wist hij het al: “Ik wil een eigen zaak.” En eigenlijk wist hij toen ook al dat dat Café Zomerlust zou zijn. Gijs van Esch (29) is sinds een paar maanden de nieuwe uitbater van het café aan de Oisterwijksebaan. Voor hem is het een beetje thuiskomen, want hij is een paar honderd meter verder geboren en opgegroeid. Back home dus.
Gijs van Esch is gastheer in hart en nieren. Heeft ervaring opgedaan in verschillende buitenlanden: Curacao, Italië, Oostenrijk en West Palm Beach in de Verenigde Staten. En daarna in Nederland, de laatste tijd bij Voskes aan de Korte Heuvel. De buitenlandbagage die heeft hem veel gebracht: “Je leert jezelf goed kennen, je wordt er sterk en volwassen van als je op je eentje in het buitenland aan de slag gaat. Ik heb mijn leven uitgestippeld,” zegt hij. “Eerst veel ervaring opdoen en dan voor mijn dertigste een eigen zaak, dat was het plan.” Dat is gelukt, want in november wordt hij dertig. Perfecte timing dus.

Het nieuwe Zomerlust is een paar maanden open. De eerste avond had rustig “proefdraaien” moeten zijn, maar het vergrote terras zat meteen bomvol, dus ging Gijs de volgende dag maar meteen helemaal open. Zes dagen in de week, op dinsdag dicht. Hij heeft veel plannen, maar wil alles wel stapsgewijs doen. Hij wil graag de sfeer vasthouden die hij als kind kende, toen hij op zondag warme chocomel kwam drinken bij Tejo, na een frietje van Van Gool. “Ik wil graag een kindvriendelijk café. Daarom leggen we een speeltuin achter het café. Zomerlust moet verder een buurtcafé en een passantencafé zijn en dat lukt nu al een heel eind.”

Hij heeft een bescheiden lunchkaart die gaandeweg wordt uitgebreid en het is de bedoeling dat het uitbreidingsplan van Tejo Kromhout om er ook een eetcafé van te maken over een poos wordt uitgevoerd. “Ik ben van plan om dan veel met biologische en streekproducten te gaan werken. Groente  van ’t Rooi Bietje dat hiernaar toe komt. Andere producten van boeren en tuinders in en om ’t Groene Woud. Het zal geen sjiek restaurant worden, maar een goed eetcafé. Simpel en goed, dat is mijn motto,” zegt Gijs.

Maar dat is toekomstmuziek. Eerst gewoon een goed en gezellig café voor de buurt en andere mensen, voor wandelaars en fietsers. Langzaam opbouwend met activiteiten zoals b.v een vaste avond met live muziek of andere activiteiten. En met feesten of bruiloften,  de eerste twee trouwfeesten heeft hij al binnen. Er komt een openingsfeest òf op zijn dertigste verjaardag in november of in januari als Zomerlust 75 jaar bestaat.

O ja, nog even dit: Iedereen vraagt aan Gijs wat hij met de mooie es voor zijn café gedaan heeft. Ernstig geknot. “Nee, dat hebben wij niet gedaan, maar de gemeente. De boom is ziek. De kans bestaat dat hij nieuw uitschiet.” Laten we het hopen want zeg nou zelf: wat is toepasselijker dan een es voor het café van Gijs van Esch?

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.