Asiel

Het blauw van de lucht en zee kleuren hard azuurblauw hier in de Bretagne. Alsof het de Fransen nog even moet worden ingepeperd. Zizou was inmiddels met zijn maten op bezoek bij Chirac. Want ook de verliezer van een finale wordt hier gehuldigd. Raar, want bij sport telt toch alleen plaats nummer één!? En nu gaat het er nog om of Matarazzi wel of niet 'terrorist' tegen Zizou gezegd heeft (Zizou is Algerijn). Waarbij het dan nog de vraag is of je iemand dan op zo'n manier een knal moet geven...Ok zand erover.
Vanuit onze campement hebben we een prachtblik over een baai die om de zes uur vol en leeg loopt, met water. Eb en vloed dus, maar dat had de lezer al begrepen. Vloed brengt allerlei beestje en wier. Het water gaat wet, beestje blijven achter. Dan komen de meeuwen die eten de beestjes weer op. En zo gaat dat door elke dag, elke week, elke maand, elk jaar al Godweet hoelang. Ik aanschouw dat vanaf het terras van ons asielzoekershuis. Was namelijk ooit redelijk ontdaan na een bezoek aan een Bhutaanse asielzoeker in Den Bosch die met drie Russische bonken in een container woonde. Bijna onleefbaar. Nou zo'n soort container is ons "huisje" ook. We hebben wel een eigen douche en wc, dus we hoeven niet met een onschuldig gezicht gewapend met een wc-rol onder de arm, dwars over de camping te wandelen, zodat iedereen weet wat zo ongeveer de plannen zijn. En wij kunnen elke dag ergens gaan eten (oesters, elke dag vers). Dus de vergelijking met asielzoekers gaat niet op, alleen qua privacy. De buren hebben ook zo'n kartonnen huis en elke beweging, elke scheet, elke erotisch of anderszins getinte oprisping, je krijgt het allemaal mee...Ik zei toch al ooit: Kamperen is leuk !!

Eén reactie

Tim (URL) - 12-07-’06 20:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.