Verder polderen

Als Kuifje in Wonderland, zo blij en verrast zijn ze, de nieuwe bewindslieden. Tsja, 't zal je maar gebeuren: zit je zomaar in je oude baantje te ploeteren, heb je ineens zicht op "80 centimeter pluche in Vak K" (las ik ergens op mijn Griep-ziekbed), een auto met chauffeur en elke morgen verse kranten op de achterbank. Wie wil dat nou niet?
De ene kijkt nog blijer dan de ander. Ze hebben er zin an.

Maar intussen gaat het polderen gewoon verder: Homohuwelijk? Eigenlijk vindt een groot deel van het kabinet het maar niks, maar terugdraaien is ook zweer zoiets. Oplossing: ambtenaren mogen weigeren dergelijke Sodom/Gomorra-achtige relaties te bevestigen. Maar elke gemeente moet wel minstens één ambtenaar achter de hand hebben die er geen last van heeft. Het ontbreekt er nog maar aan dat niet wordt vastgelegd dat die ambtenaar homo moet zijn. Wat een gelul! Het homohuwelijk mag wettelijk, da's gewoon een democratisch gemaakte afspraak. En ambtenaren moeten zich aan de wet houden, als ze dat niet doen, gaan ze maar ergens anders werken. Er zijn er toch teveel, zegt het nagelnieuwe kabinet.

Eén reactie

BBW (E-mail ) - 17-02-’07 01:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.