Het is niet wat het lijkt...

Keth Tyson
 

Zo, ik heb hem vandaag weer terugverdiend. De kosten van mijn verse Museumjaarkaart. Sinds een maand heb ik er een en ik ga vandaag voor de derde keer naar dezelfde expositie. Tel daarbij nog twee andere museumbezoeken op en ja hoor: ik zit al in de winst. Dat is dus dat.
Keith Tyson is de gelukkige die mij nu voor de derde keer op bezoek krijgt. Ik denk dat er nog wel een paar bezoeken meer zullen volgen. Large Field Away heet zijn expositie in De Pont (misschien wel het leukste museum van Nederland) in Tilburg. Tyson brengt in een ongelofelijke hoeveelheid objecten de wereld van jou en mij in beeld. Op het eerste gezicht knap gemaakte dingen. Maar als je wat afstand neemt en wat langer kijkt (en terugkomt!) zie je allerlei verbanden. De objecten staan niet zomaar ergens. In een tot in de puntjes uitgedacht en uitgewerkt raster staan/hangen ze naast, boven of onder elkaar. Wat in me opkwam was: Kijk eens goed, het is niet wat het lijkt,maar toch ook weer wel. Weet je wat? Pak de fiets of de bus (als die niet van de weg gehaald wordt) of de auto en kom naar Tilburg. Naar De Pont !

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.